Danas 27 godina od početka rada Novinske agencije Beta

Izvor: Beta, 04.Maj.2021, 09:53

Danas 27 godina od početka rada Novinske agencije Beta

Novinska agencija Beta danas obeležava 27 godina od početka rada.Ta nezavisna agencija koju je osnovala grupa beogradskih novinara, servis je počela da emituje 4. maja 1994. godine.Osnivači Bete su Ljubica Marković, Julija Bogoeva, Radomir Diklić i Dušan Reljić. Osnivači su bili i Aleksandar Nenadović, Stevan Nikšić, Djordje Zorkić, Dušan Simić i Dragan Janjić koji su u medjuvremenu preminuli.Beta je počela kao regionalni informativni servis vesti iz Srbije, tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, regiona i više svetskih centara.Novinska agencija Beta danas emituje moderne, multimedijalne informativne sadržaje poštujući zakone, kodekse novinara, profesionalne i etičke standarde.Beta je 2003. godine pokrenula Radio "Sto plus" u Novom Pazaru, koji emituje program u regionu Sandžaka.Agencija posebnu pažnju posvećuje temama iz oblasti ekologije i razvila je sajt "Zelena Srbija", a redovno prati i evropske integracione politike kojima se bavi "Euraktiv Srbija".Novinska agencija Beta od 2004. godine organizuje konkurs "Betina fotografija godine" za najbolju medijsku fotografiju Jugoistočne Evrope.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Danas 27 godina od početka rada Novinske agencije Beta

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Maj.2021

Novinska agencija Beta danas obeležava 27 godina od početka rada...Ta nezavisna agencija koju je osnovala grupa beogradskih novinara, servis je počela da emituje 4. maja 1994. godine...Osnivači Bete su Ljubica Marković, Julija Bogoeva, Radomir Diklić i Dušan Reljić. Osnivači su bili i Aleksandar...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.