Dalaj-lama poslao ozbiljnu poruku Evropi

Izvor: B92, 12.Sep.2018, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalaj-lama poslao ozbiljnu poruku Evropi

Duhovni vođa Tibetanaca dalaj-lama ocenio je u Švedskoj da Evropa pripada Evropljanima.

On je istakao i da je poželjno dugoročno gledano da se izbeglice vrate svojim domovima i izgrade svoje zemlje.

Obraćajući se na konferenciji u Malmeu, gde se nalazi veliki broj imigranata, dalaj-lama je istakao da je Evropa "moralno odgovorna" da pomogne izbeglicama čiji su životi zaista u opasnosti.

"Primite ih, pomozite im, obrazujte ih... Ali dugoročno gledano, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oni (izbeglice) treba da se vrate i razvijaju svoje zemlje", rekao je duhovni vođa Tibetanaca koji je 1959. godine otišao s Tibeta u Indiju posle neuspelog ustanka i intervencije kineskih vlasti u toj oblasti.

"Mislim da Evropa pripada Evropljanima", rekao je dalaj-lama (83), dobitnik Nobelove nagrade za mir 1989. godine, a čiju misao mnoge njegove pristalice porede s idejama Mahatme Gandija ili Martina Lutera Kinga.

U Švedskoj su u nedelju održani parlamentarni izbori na kojima je ekstremna desnica koja se zalaže protiv imigracije stigla treća, posle vladajuće Socijaldemokratske stranke i konzervativaca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dalaj lama: Evropa pripada Evropljanima

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2018

Duhovni vođa Tibetanaca dalaj lama ocenio je danas u Švedskoj da Evropa pripada Evropljanima i da je poželjno dugoročno gledano da se izbeglice vrate svojim domovima i izgrade svoje zemlje...Obraćajući se na konferenciji u Malmeu gde se nalazi veliki broj imigranata, dalaj lama je istakao da je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.