Dačić dogovara posetu Šojgua, možda stignu i migovi

Izvor: B92, 26.Sep.2017, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić dogovara posetu Šojgua, možda stignu i "migovi"

Beograd -- Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu mogao bi da poseti Beograd 20. oktobra. Postoji mogućnost da pre njega u Srbiju stignu obećani ruski "migovi".

Tako bar tvrde "Večernje novosti", koje navode da će se detalji i datum Šojguove posete utanačiti 29. septembra, kada u Moskvu putuje ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić će u Moskvi prisustvovati Međuvladinom komitetu za trgovinu i naučno - tehničku saradnju Srbije i Rusije, gde će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovarati s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim.

Osim ekonomskih, očekuje se da će dva visoka zvaničnika razgovarati i o političkim temama, kao što su pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, statusu Ruskog huanitarnog centra u Nišu, namerama Prištine da se učlani u međunarodne organizacije, navode "Novosti"

List podseća da su u nekoliko navrata ruski zvaničnic ipotvrdili da će do kraja godine isporučiti Srbiji šest lovaca "mig- 29", kao i da se razgovara o mogućoj prodaji Srbiji raketnog sistema S - 300.

Pomenuti migovi zahtevaju remont, koji košta od 180 do 230 miliona evra.

Takođe, Vojnotehnički dogovor dve zemlje podrazumeva i da naša zemlja kao donaciju dobije 30 tenkova T-72S i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila BRDM 2 i manje topove kalibra 14,5 mm.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Migovi" sleću pa dolazi Šojgu

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2017

Obećani borbeni avioni i vojna tehnika iz Rusije bi mogli da stignu već sledeće nedelje. Na Dan oslobođenja, 20. oktobra, očekuje se dolazak ruskog ministra odbrane u Beograd MINISTAR odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu mogao bi da poseti Beograd, na Dan oslobođenja 20....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.