Dačić čestitao Đukanoviću pobedu: Treba da se usredsredimo na otvorena pitanja Srbije i Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić čestitao Đukanoviću pobedu: Treba da se usredsredimo na otvorena pitanja Srbije i Crne Gore

Ministar spoljnih poslova Srbije ne očekuje da će doći do promena u odnosima dva naroda

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da, pošto je na predsedničkim izborima u Crnoj Gori pobedio Milo Ðukanović iz partije koja je na vlasti, ne očekuje da će doći do promene u odnosima dve zemlje, ali da treba da se usresrede na rešavanju osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda.

Pročitajte i:

- Mislimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da naši odnosi treba da budu što sadržajniji i baziraju se na rešavaju osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda, a ne da se bavimo velikim globalnim temama i pitanjima - naglasio je Dačić.

On je rekao da je zbog toga, pored čestitke na pobedi, upućena i želja za daljim jačanjem i unapređenju naših odnosa.

Prema njegovim rečima, treba se usresrediti na praktično rešavanje otvornih pitanja koja se tiču onoga što je za Sbriju najvažnije, a to su građani Crne Gore srpskog porekla.

Upitan za izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tradicionalnom prijateljstvu sa Crnom Gorom, Dačić je kazao da se radi o nekim novim, nametnutim prijateljstvima.

- Ne verujem da su tradicionalna i ne verujem da su iskrena. Kada je reč o našim odnosima, to su odnosi tradicionalnog, iskrenog prijateljstva, podrške srpskog i crnogorskog naroda. Interesi nam nisu suprostavljeni, već su nam zajednički - zaključio je Dačić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.