Dačić: Zašto bih Dinkiću ponudio više vlasti nego što već ima

Izvor: Press, 31.Jul.2013, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zašto bih Dinkiću ponudio više vlasti nego što već ima

„Nisam mu to ponudio, zašto bih mu ponudio više vlasti nego što ima sada“, rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Prema rečima premijera, saradnja sa Dinkićem je bila dobra, on mu se zahvalio na toj saradnji, ali i istakao da svako nosi svoj nivo odgovornosti i da u politici ne postoje simpatije, već samo rezultati.

Dačić je dodao da, ukoliko se već ide na rekonstrukciju, ona mora biti ozbiljna i temeljna i mora da ima efekte u najvažnijoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << oblasti, a to su ekonomija i finansije.

„Zato je bilo neophodno da i tu bude određenih promena, jer će na tome narod gledati da li ima napretka ili ne. To nije bilo vidljivo u ovom periodu, a Srbija nema vremena da čeka da vidi da li ima stabilnosti u vladajućoj koaliciji. Bez toga rekonstrucija bi bila samo kozmetička i zato sam predložio da odgovornost u tom resoru preuzme neko drugi", naglasio je Dačić.

Prema njegovim rečima, tu nije moglo da se dođe do političkog dogovora, jer to nije bilo prihvatljivo za URS.

Netačno je da mu je neko to ponudio, rekao sam mu da razmisli, a onda zakazao konferenciju za novinare, da se stavi tačka na tu priču. Građani očekuju da što pre stavimo tačku na rekonstrukciju, jer je predugo trajalo i mnoge su se kalkulacije pojavile o tome da je reč o partijskom nadmudrivanju“, naglasio je premijer.

Dačić je podsetio da je ideja o rekonstruckiji potekla od prvog potredesednika vlade Aleksandra Vučića i da je ta ideja „svakako politički korisna“.

Kada je reč o vanrednim parlamentarnim izborima, Dačić je rekao da to što SNS i Vučić nisu za izbore predstavlja odraz njihovog ozbiljnog i državotvornog stava, jer pitanje izbora u ovom trenutku ne bi bilo najbolje rešenje zbog svih problema sa kojima se Srbija suočava, kao i sklonost da izbori znače zakočenje posla u narednih nekoliko meseci.

Dačić je podsetio na postignut dogovor da „dok ima rezultata nema potrebe za izbore“, a naročito zbog toga što najveća ovlašćenja u vladi ima SNS.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.