Dačić: Zahvalnost Lesotu što je prihvatio naše argumente

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zahvalnost Lesotu što je prihvatio naše argumente

Šef diplomatije Ivica Dačić razgovarao je sa predsednikom vlade Kraljevine Lesoto Tomasom Tabaneom kome je zahvalio na odluci da povuku priznanje nezavisnosti Kosova.
Dačić je rekao da je Kraljevina Lesoto jedna od 15 zemalja koja je suspendovala priznanje takozvanog Kosova i dodao da Srbija zbog toga duguje zahvalnost jer su prihvatili naše argumente da je reć o secesiji koja može da napravi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << probleme i u drugim zemljama.

"Danas smo razgovarali o više tema, a prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vućič primio predsednika vlade Lesoto sa kojim je razgovarao o njegovoj poseti Africi iduče godine", rekao je Dačić na konferenciji za medije.
Dačić je istakao da je sa Tabaneom dogovorio da se napravi "mapa puta" kako sa Lesotom može da se sarađuje politićki, i da se vodi raćuna o interesima obe zemlje, kako da se radi na unapređenju ekonomskih odnosa, ali i u oblasti kulture, odbrane...
Dačić i Tabane su potpisali sporazum o saradnji u oblasti odbrane, a prema rećima premijera Kraljevine Lesoto, sporazumi će otvoriti vrata da dve države sarađuju u bezbednosnoj politici, ali i da pojačaju vojnu i ekonomsku saradnju, naućnu i tehnićku, vojno-medicinsku.
"Imao sam plodonosne sastanke sa predsednikom Vučićem sa kojim sam razgovarao o problemima, ali i saradnji u oblastima od zajedničkog interesa. Uverio sam Vučića o neizmernoj podršci Vlade Lesota kada je u pitanju teritorijalni integritet Srbije i povlaćenje priznanja KiM kao nezavisne države", rekao je Tabane.
Navodeći da je Dačić već ranije posetio Lesoto i da je on danas u Beogradu, Tabane je ocenio da je reć o čistoj demonstraciji bliskih i srdačnih odnosa dve zemlje.
Istakao da je svrha njegove posete da ponovo ukaže na snagu bratskih odnosa između Lesota i Srbije.
Sa predsednikom Vlade Lesota u delegaciji su bili ministri spoljnih poslova i trgovine, ali i njegova supruga.
Na kraju konferencije za novinare, Tabane je imao nesvakidašnji potez kada je reć o takvim prilikama.
Novinarima je rekao da je srećno oženjen čovek, a zatim je pozvao svoju suprugu da se pridružu Dačiću i njemu i da se zajedno fotografišu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić na Samitu nesvrstanih u Azerbejdžanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 05:11

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da danas ide na Samit nesvrstanih u Azerbejdžan gde će, kako je rekao, nastaviti sa borbom za srpske nacionalne interese...Dačić je, posle susreta sa predsednikom Vlade Kraljevine Lesoto Tomasom Tabaneom, kazao da Srbija nije članica Samita nesvrstanih,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.