Dačić: Dražže mi je da me kandiduju za Nobela nego za Hag

Izvor: Blic, 24.Dec.2013, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Dražže mi je da me kandiduju za Nobela nego za Hag

Premijer Srbije Ivica Dačić je, komentarišući informacije da je zajedno sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem kandidovan za Nobelovu nagradu za mir, rekao da pregovori nisu vođeni zbog nagrada i u šaljivom tonu dodao da mu je "draže da ga kandiduju za Nobela nego za Hag".

Dačić je na tematskoj sedni vlade posvećenoj evrointegracijama i otvorenoj za medije, rekao da ipak ne veruje u verodostojnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tih informacija.

"U svakom slučaju ovo što smo radili nismo radili ni za kakve nagrade i rejtinge, čak smo radili uz veliki rizik. A da li mi je drago, sigurno jeste", priznao je Dačić, na šta mu je prvi potpredsednik Aleksandar Vučić "dobacio": "Ovo drugo je bilo iskrenije nego onaj prvi deo".

Premijer je potom rekao da mu je draže da ga kandiduju za Nobela nego za Hag, ali još jednom ponovio da misli da to nije realno.

"Ali dobro je da se o Srbiji lepo govori. Mislim da napori za normalizaciju koje je Srbija uložila i sve što je Srbija preživela, za to ona treba da dobije najvišu nagradu", rekao je Dačić.

Vučić se obratio premijeru rekavši da se vidi da se druži sa Tačijem budući da daju iste izjave aludirajući na to da je Tači na svom Tviter profilu napisao "da je počastvovan nominacijom za Nobelovu nagradu za mir i da to priznanje, više nego iko drugi, zaslužuju građani Kosova".

Vučić je takođe rekao i da bi to bila super vest za Srbiju, dok je Dačić dodao da ipak ne može sam sebe da hvali.

Premijer je naveo i da se takve nominacije ne objavljuju ranije, tako da čim se pojavila informacija o nominaciji on zaključuje da to nije tačno.

Predstavnici srpskog i albanskog Kokusa u Kongresu SAD uputili su pismo Nobelovom komitetu u kojem nominuju premijera Srbije Ivicu Dačića, kosovskog premijera Hašima Tačija i visoku predstavnicu EU Ketrin Ešton za Nobelovu nagradu za mir za 2014. godinu, zbog njihove ključne uloge u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, potvrđeno je Tanjugu u srpskom Kokusu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić. Bolje Nobel, nego Hag

Izvor: B92, 24.Dec.2013

Beograd -- Premijer Dačić je, komentarišući informacije da je zajedno sa Hašimom Tačijem kandidovan za Nobelovu nagradu za mir, rekao da pregovori nisu vođeni zbog nagrada..Premijer Dačić je u šaljivom tonu dodao da mu je "draže da ga kandiduju za Nobela nego za Hag"...Dačić je, na tematskoj...

Nastavak na B92...

Dačić: Draže mi je da me kandiduju za Nobela nego za Hag

Izvor: Press, 24.Dec.2013

Dačić je na tematskoj sedni vlade posvećenoj evrointegracijama i otvorenoj za medije, rekao da ipak ne veruje u verodostojnost tih informacija.. "U svakom slučaju ovo što smo radili nismo radili ni za kakve nagrade i rejtinge, čak smo radili uz veliki rizik. A da li mi je drago, sigurno jeste",...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.