Dačić: Đilas zaboravlja da je gradonačelnik zahvaljujući meni

Izvor: Press, 28.Dec.2012, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Đilas zaboravlja da je gradonačelnik zahvaljujući meni

"Koalicija u Beogradu je bila predmet rasprave i pre četiri godine i to je bio i osnovni uzrok sukoba (Aleksandra) Vučića i mene. Na neki način smo se i ogrešili o Vučića, jer je DS insistirala da i na nivou Beograda ima gradonačenika. I to je u redu, ali Đilas zaboravlja da je četiri godine na vlasti u gradu zahvaljujući meni", rekao je Dačić.

On je ponovio da promena vlasti u Beogradu nije bila tema razgovora u vladajućoj koalciji i naglasio da nije nudio vlast u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << gradu naprednjacima, ali je dodao i da Đilas daje izjave koje nisu politički korektne.
Dačić je, gostujući na RTS, naveo da Đilas sada, kada je i predsednik DS, daje izjave o Kosovu u kojima "pokušava da kaže da sam ja gubitnik u razgovorima u Briselu, iako je, upravo Đilasov partijski kolega (Borislav Stefanović) parafirao sporazum o integrisanom upravljanju prelazima koji ova vlada mora da sprovede".

"Pitanje Beograda nije otvoreno, ali ne pada mi na pamet da učestvujemo u vlasti koja će svaki dan mene da napada, to ne dolazi u obzir", kazao je Dačić i dodao da u ovom trenutku u vladajućoj koaliciji u glavnom gradu ne postoji kriza, ali da je vrsta političke korektnosti, ipak, potrebna. Premijer je poručio i da Đilas ne treba da zaboravi da je poslednje četiri godine na čelu grada proveo zahvaljujući njemu i SPS.


Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.