Da me Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Milo će vam doći glave

Izvor: B92, 18.Jun.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da me Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Milo će vam doći glave"

Prva savetnica u crnogorskoj ambasadi u Ankari Mirna Nikčević izjavila je da upravo piše zahtev za opoziv.

Ona je to izjavila povodom vesti da je protiv nje u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore pokrenut disciplinski postupak.

"Neće mene MVP plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nisu. Da me Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj CG. S Milom vazda!", napisala je Nikčevićeva na svom Fejsbuku, prenose Vijesti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nakon desetak minuta, ona je napisala još jednu objavu dodavši da se "opoziva sa funkcije".

"Zbog nesretnog ministarstva. Ali Milo će vam doći glave stoko neotesana. Nisam više diplomata", napisala je Nikčevićeva.

Nikčevićeva je dospela u središte pažnje javnost nakon što je na ovoj društvenoj mreži komentarisala sabor ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici rekavši da bi "zapalila taj hram i sva goveda tamo".

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je izjava savetnice huškačka i sramna, a iz crnogorskog Ministarstva spoljnh poslova danas su potvrdili da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak.

Nikčevićeva je "Vijestima" kazala da joj je "podvaljeno" i da od države očekuje da je zaštiti.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore pokrenulo je disciplinski postupak protiv savetnice ambasade u Turskoj Mirne Nikčević, nakon što je ona na svom profilu na Fejsbuku iznela niz uvreda na račun vernika Srpske pravoslavne crkve, potvrđeno je iz tog ministarstva za podgoričke “Vijesti”.

List navodi da bi ona mogla i da ostane bez posla, s obzirom na to da, prema Zakonu o spoljnim poslovima, među teže povrede službene dužnosti spada nedolično ili uvredljivo ponašanje prema građanima.

Nikčevićeva je “Vijestima” izjavila da joj je, kako je rekla, “podvaljeno” i da od države očekuje da je zaštiti.

Mirna Nikčević napisala je na svom nalogu na Fejsbuku povodom Trojičindanskog sabora, koji je održan ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo".

Sabor je, inače, sazvan u prošlu subotu u znak protesta zbog najavljenog oduzimanja imovine, odnosno hramova, Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.