Da li su Njegoš i Kiš mrzitelji muslimana?

Izvor: Danas, 30.Okt.2018, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li su Njegoš i Kiš mrzitelji muslimana?

Pet bošnjačkih udruženja i asocijacija iz dijaspore (Slovenija, BiH, Amerike i Kanade), uputili su apel bošnjačkim institucijama i vladama bivših jugoslovenskih republika, da iz školske lektire izbace Njegošev "Gorski vijenac" i "Peščanik" Danila Kiša, jer se "radi o nacionalističkim delima prema islamu i muslimanima". Članak Da li su Njegoš i Kiš mrzitelji muslimana? se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Kiš i Njegoš kritikovali vreme i dogme, a ne islam

Izvor: Danas, 31.Okt.2018, 16:32

Ni Danilo Kiš ni Petar Petrović Njegoš nipošto nisu propagirali mržnju prema muslimanima niti islamu, takva optužba potpuno zanemaruje vremenski kontekst njihovih dela i pokazuje nepoznavanje i nestručnost onih koji pod ovim izgovorom zahtevaju izbacivanje "Peščanika" i "Gorskog vijenca" iz...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.