Da li ministri uopšte brinu nakon Vučićeve najave o seči?

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ministri uopšte brinu nakon Vučićeve najave o "seči"?

Beograd -- Ministri u Vladi Srbije ne strahuju za svoja mesta u Nemanjinoj 11, kažu da su promene u poslu poželjne, kao i dolazak novih ljudi, piše "Blic".

Povod za ove komentare je najava lidera SNS Aleksandra Vučića na sednici Glavnog odbora stranke da od 50 do 60 odsto sadašnjih ministara SNS neće biti u vladi posle narednih izbora.

"Ukoiliko ponovo dobijemo poverenje građana predsednik i Predsedništvo SNS doneće odluku ko će biti novi premijer ili premijerka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ko će u ime SNS da bude deo nove vlade. O tome je danas rano govoriti, ali rezultati su ti koji nas opredeljuju", rekla je minstarka infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ona kaže da su za nju najvažniji rezultati koje je ostvarila sa svojim timom, prenosi list.

"Trudim se da izgradimo što više novih autoputeva, da obnovimo što više regionalnih i lokalnih puteva, što više malih aerodroma da rekonstruišemo, što više pruga, kao što završavamo obnovu pruge od Kragujevca do Lapova koja pola veka nije obnovljena. Jer povezivanje grđjana je najvažnije. Svakako, na svim pozicijama treba da napravimo mesta za nove , mlade ljude, jer bez novih ljudi nema novih ideja, a bez novih ideja nema napretka", kaže Mihajlović.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da puno radi, ali da treba vremena da bi se uvidele pozitivne promene reforme koju su sproveli. "Uradili smo impozantan posao koji nije rađen više decenija. Da li ću biti u sledećoj vladi, ne brinem, imam svoju profesiju kojoj mogu da se vraitm", kaze Šarčević.

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da onaj ko ne može da isprati tempo vlade treba da pruži priliku drugome. Niko se od nas u ministarskoj fotelji nije rodio, niti mu ona pripada po pravdi boga. Vlada je tim koji mora da funkcioniše besprekorno i koji mora da ostvaruje veće rezultate od onih što su u početku zacrtani. Svako ko ne može da isprati taj tempo treba da pruži priliku drugome. Novi ljudi, nova energija i prilika da pokažete koliko možete da promenite i unapredite Srbiju i donesete boljitak za svoje građane. Oduvek su bili glavni principi Aleksandra Vučića i SNS", kaze Kuburović.

Ministarka za EU Jadranka Joksimović kaže da podržava promene. "Promene su sastavni deo života i posla, tako da ukoliko nema ubedljivih rezultata i ukoliko ima boljih kadrovskih rešenja, podržavam promene bilo da je resor koji ja vodim ili bilo koji drugi resor", kaže ona.

Ministar privrede Goran Knežević kaže da je dao sve od sebe i da je ponosan na svoje rezultate.

"Nemam reči da izrazim svoja osećanja i zadovoljstvo što sam bio deo tima koji je za sva vremena promenio Srbiju. Uveren sam da će neko mlađi i pametniji nastaviti trasiranim putem. Imaće moju podršku i angažovanje", rekao je Knežević za "Blic".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministri ne strahuju za svoja mesta

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2019

Ministri u Vladi Srbije ne strahuju za svoja mesta u Nemanjinoj 11, kažu da su promene u poslu poželjne, kao i dolazak novih ljudi, piše "Blic"...Povod za ove komentare je najava lidera SNS Aleksandra Vučića na sednici Glavnog odbora stranke da 50 do 60 odsto sadašnjih ministara SNS neće biti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.