Da li meso sme da se zamrzava više puta: Konačno odgovor

Izvor: NaDlanu.com, 13.Jun.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li meso sme da se zamrzava više puta: Konačno odgovor

Ako ste ikad u životu pripremali ikakvo meso, verovatno ste se nekad zapitali da li smete meso nakon odmrzavanja opet zalediti.

Naime svima nam se dogodi da iz zamrzivača izvadimo previše mesa i nakon što se odmrzne shvatimo da je taj jedan odrezak viška.

Šta s tim viškom?

Stručnjaci tvrde da u situaciji kad ste meso odmrzavali tako što ste ga iz zamrzivača prebacili u frižider, bez ikakvog straha ga možete vratiti u zamrzivač. Ali, budite >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << svesni da sa sledećim zamrzavanjem vaše meso gubi na kvalitetu ukusa i teksture.

Ne samo da meso tokom odmrzavanje gubi vodu, nego će se ponovnim zamrzavanjem stvoriti ledeni kristali unutar strukture mesa, koji će uticati na njegova vlakna, pa ćete na kraju imati prilično suv komad mesa.

Naravno, sigurnost mesa zavisiće od toga kako ste s njim postupali. Najbolji način odmrzavanja je dakle u frižideru, u hladnoj vodi ili u mikrotalasnoj.

Ali nikako ne na sobnoj temperaturi ili, još gore, u posudi s vrućom vodom.

Izvor: magazin.hr

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.