Da li je najvoljeniji srpski patrijarh dobio dostojan spomenik? Vajar kaže da je tražio najjednostavnije rešenje...

Izvor: Prva.rs, 18.Nov.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je najvoljeniji srpski patrijarh dobio dostojan spomenik? Vajar kaže da je tražio najjednostavnije rešenje...

"Ličnost patrijarha, ipak, zahteva neku vrstu izolovanosti, s obzirom na njegovu duhovnost, njegovu prirodu i funkciju, kao i na način njegovog života. Iz poštovanja, koje smo svi mi građani Beograda imali prema njemu kada smo ga viđali na ulici, kao jednog skromnog crkvenog velikodostojnika, čini mi se da mu mesto u prolazu ispred crkve ispod Tašmajdana, ne priliči", istakla je Burić.
Zoran Maleš kazao je da je njegova ideja bila da patrijarha predstavi u sedećem položaju "kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << da lebdi" i istakao da je želeo da uradi najjednostvanije rešenje.
"Stoji primedba da sa zadnje strane postoji ta rupa, ali je spomenik okrenut tako da se ona ne vidi sa prolaza", zaključio je Maleš. 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.