Da li je gradski urbanista dobio posao preko veze?

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je gradski urbanista dobio posao "preko veze"?

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić brani gradskog urbanistu Marka Stojčića čiji je arhitektonski biro angažovan u izradi projekta za izgradnju novog Zavoda za sport na Košutnjaku.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Vesić je danas rekao da "ne vidi da postoji sukob interesa" u tome što je firma gradskog urbaniste Marka Stojčića i dodao da je Stojčićeva firma "dobila taj posao pre nego što je on stupio na funkciju gradskog urbaniste".

"To >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je njegova privatna firma, nije gradsko preduzeće. Njegov biro je taj posao dobila u vreme kada on nije bion gradski urbanista. Ljudi se bave arhitekturom, imaju svoje bireo, od toga žive i ne vidim nikakav problem u tome", rekao je Vesić novinarima u Skupštini grada Beograda.

Stojčićeva firma ''Arhitekton'' angažovana je u izradi projekta za Zavod za sport  u Košutnjaku.

Vesić je rekao da je Zavod za sport republička ustanova i nikakve veze nema sa Gradom, i dodao da se Stojčić, odnosno njegova firma, tada, jedina javio na taj tender.

''Lično mislim da tu ne postoji sukob interesa, ali nisam ja taj koji o tome odlučuje, to treba da kaže Agencija za borbu protiv korupcije'', naglasio je Vesić.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.