Da li ga prepoznajete? Mojsije prezire cipele, a putnici iz autobusa vole njegove lekcije i nazivaju ga GRADSKOM LEGENDOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ga prepoznajete? "Mojsije" prezire cipele, a putnici iz autobusa vole njegove lekcije i nazivaju ga GRADSKOM LEGENDOM

Gospodin duge sede brade, koga često možemo videti u gradskom autobusu kako priča o cipelama i zakržljalim prstima na nogama, odavno je nadenut status gradske legende.

Sa sobom stalno nosi uloške cipela, o čemu i priča saputnicima, bojkotuje cipele, a prema tome ga lako pamte sugrađani iz različitih krajeva grada.

- Obožavam ga, milina ga je slušati, za razliku od raznih dileja kakve viđaš svakodnevno po Beogradu, ovaj čovek ima dikciju bolju od 80 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje poznajem. Pritom, nije davež i priče su mu interesantne uvek. Nije napadan, priča svoje, a ti ako hoćeš slušaj, mada te niko ne tera... - opisao ga je Nikola M. ispod fotografije na Fejsbuk stranici "Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva".

Dodaju da je "legenda" i "bratina", misli i želi dobro, a dobio je nadimak "Gospodin Bangavi Prsti" s obzirom na to da, kako su pojedini prepričali, odjednom između dve stanice počne u autobusu da drži govor o ulošcima za cipele i o đonovima.

- Čovek koji brine o našim stopalima - jezgrovita je rečenica o njemu.

Kruži priča i da je fakultetski obrazovan, nekada je bio profesor, ali da je pređašnji život ostao za njim zbog porodičnih problema.

- Uvek mi je drago kad vidim ovog čoveka, godinama sam ga sretala u busu, gotovo svakodnevno. Pored sve muke koja ga je, očigledno, snašla nikad nisam čula da je rekao bilo šta negativno. Priča mu je smislenija i pametnija od 95 odsto priča koje možeš da čuješ danas u busu, na ulici ili na TV-u... - napisala je Ana M.

Dok jedni tvrde da je iz Novog Beograda, drugi kažu da je "Mojsije iz Borče". A fotografija sa crvenim krstom na kom piše "diskvalifikovana" i datum 2. februar 2000. nastala je u bloku Branko Momirov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.