Da li će Skupština Crne Gore sutra opozvati Leposavića zbog Srebrenice?

Izvor: B92, 15.Jun.2021, 16:27

Da li će Skupština Crne Gore sutra opozvati Leposavića zbog Srebrenice?

Na sutrašnjoj sednici Skupštine Crne Gore trebalo bi da se na dnevnom redu nađe predog premijera za opoziv ministra pravde Vladimira Leposavića.

Premijer Zdravko Krivokapić razrešenje Leposavića tražio je nakon izjave ministra “da je spreman da prizna da se u Srebrenici desio genocid, kada se to nedvosmisleno utvrdi”.

Razrešenje Leposavića moguće je samo glasovima opozicionog DPS Mila Ðukanovića, još nekih opozicionih stranaka Građanskog pokreta URA >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dritana Abazovića.

Najuticajniji vladajući Demokratski front najavio je da neće glasati za smenu Leposavića, a Demokate Alekse Bečića su saopštile da neće glasati za smenu ministra sa podrškom DPS.

Iz opozicije za smenu su najavile da će glasati SDP, SD, Bošnjačka stranka i partije Albanaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skupština CG danas o sudbini Leposavića zbog Srebrenice

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 09:23

Poslanici Skupštine Crne Gore, kako je najavljeno, danas raspravljaju o predlogu za opoziv ministra pravde Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici...Njegovu smenu predložio je premijer Zdravko Krivokapić...Krivokapić je razrešenje Leposavića tražio nakon što je ministar u parlamentu odgovarajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.