DŽORDŽOV BRAT NA MESTU GDE JE PREMINUO: Pozvao demonstrante da ne prave nerede! TO NEĆE VRATITI MOG BRATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 09:20

DŽORDŽOV BRAT NA MESTU GDE JE PREMINUO: Pozvao demonstrante da ne prave nerede! "TO NEĆE VRATITI MOG BRATA"

Brat Džordža Flojda posetio je mesto improviziranog spomen-obeležja u Mineapolisu u Sjedinjenim Državama.

Brat Džordža Flojda Terens Flojd došao je do mesta na kojemu je preminuo njegov brat i do murala koji je napravljen njegovom bratu u čast.

Obratio se svima koji prave nerede tokom protesta rekavši da ako on ništa ne razbija i ne uništava zašto onda oni to rade te dodao kako ništa o toga neće vratiti njegovog brata.

Rekao je da je njegova porodica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << miroljubiva, pa je sve pozvao da promene traže mirnim putem i da glasaju na izborima.

- Edukujte se, znajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobediti, promenimo sve - rekao je.

Njegov prijatelj i sveštenik Kevin Mekol rekao je da porodica moli demonstrante da nastave s protestima, ali da to nastave mirno.

- Ova porodica traži mir. Ova porodica poziva na mir. Šaljem poruku svim ljudima u ovoj zemlji da prestanu sa neredima. Podignite znak mira. Moć je u brojkama - rekao je.

BRAĆA GOVORILA ZA CNN

Inače, Džordžova braća ispričali su CNN-u kako Džordž nikada nije nikome učinio loše i opisali su ga kao "nežnog džina".

- Mogli su da ga omame i elektrošokerom ili suzavcem. Umesto toga, kolenom su pritisnuli njegov vrat i samo sedeli na njemu - rekao je njegov brat Filonis i dodao da se policija "tako ne bi ponašala ni prema životinji".

Sahrana Džordža Flojda, nakon čije nasilne smrti je pokrenut talas protesta u SAD-u, održaće se u četvrtak.

- To će biti važan događaj za Mineapolis i Minesotu, kao i za naciju. Taj proces slavljenja života koji je uzet pred nama, prilika je za vođstvo - rekao je.

Podsetimo, Flojd je preminuo nakon što mu je policajac kolenom priklještio vrat dok je ležao na zemlji i jecao "molim vas, ne mogu da dišem". Prisutna su bila četiri policajca, a sve je snimila slučajna prolaznica.

Sve se desilo nakon što je Flojd priveden pod sumnjom da je kupovinu platio nevažećom novčanicom u prodavnici u Mineapolisu.

Policajac Derek Čovin je uhapšen i optužen za ubistvo iz nehata.

Zbog protesta, u barem 40 gradova uveden je policijski čas, pripadnici Nacionalne garde aktivirani su u 15 država i u Vašingtonu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.