DVE ŽENE se spominju kao NASLEDNICE Niki Hejli, JEDNA STVAR im je zajednička

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2018, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVE ŽENE se spominju kao NASLEDNICE Niki Hejli, JEDNA STVAR im je zajednička

Obe su sofisticirane, pametne i voljne da putuju

Bela kuća razmatra listu kandidata za mesto diplomatskog predstavnika SAD u Ujedinjenim nacijama, među kojima su i dve iskusne ambasadorke - Džejmi Mekort i Keli Najt Kraft.

Visoki zvaničnici Bele kuće kažu da je predsednik Donald Tramp sklon da izabere ženu za zamenicu Niki Hejli i da traži nekoga ko je već u administraciji.

Oni navode da je zbog bezbednosnih i drugih provera lakše izabrati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekog ko već radi za američku vladu, prenosi "Politiko".

Džejmi Mekort je ambasadorka SAD u Francuskoj i Monaku, a Kraftova je ambasadorka u Kanadi, supruga rudarskog magnata i velikog republikanskog donatora.

- - kaže jedan neimenovani zvaničnik.

Prvi favorit za naslednicu Hejlijeve u UN bila je Dajna Pauel, bivša zamenica savetnika za nacionalnu bezbednost, ali je njeno ime ispalo sa spiska potencijalnih kandidata.

Tramp takođe razmatra i neke kandidate iz poslovnog sveta, rekao je jedan visoki američki zvaničnik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.