DVE VELIKE SILE U EVROPI Protiv zakona OVK

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2020, 18:23

DVE VELIKE SILE U EVROPI Protiv zakona "OVK"

Švajcarska i Nemačka se ne slažu sa nacrtima zakona "OVK"

Ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode takođe je danas ocenio da je nacrt zakona o takozvanoj zaštiti vrednosti OVK protivan slobodi govora i mišljenja.

- Delim stav mog američkog kolege o nacrtu tog zakona. U jednom demokratskom društvu nije bilo i nikada neće biti dobro gušiti diskusije ograničavanjem kroz krivični zakon - naglasio je Rode na tviteru. Ranije je ambasador SAD Filip Kosnet izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da zakon nije u skladu sa vrednostima demokratskog društva.

Ambasada Švajcarske, u saopštenju, ocenila je takođe da predloženi zakon može da izazove zastrašivanje nekih građana Kosova i mogao bi predstaviti ometanje procesa suočavanja sa prošlošću.

U tom saopštenju pozivaju se kosovski lideri da nađu drugi način za iskazivanje poštovanja prema OVK.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.