Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS traži izmeštanje Spomenika zahvalnosti Francuskoj sa Kalemegdana

Demokratska stranka Srbije zatražila je danas da se Spomenik zahvalnosti Francuskoj izmesti s Kalemegdana na "lokaciju koja je primerenija karakteru odnosa Francuske prema Srbiji tokom poslednje tri decenije".

Predsednik te stranke Miloš Jovanović naveo je u pisanoj izjavi da je zvanični Pariz tokom devedestih godina prošlog veka bio "uključen u satanizaciju Srba" i da je "među prvima priznao secesiju Kosova i Metohije 2008. godine", saopštila je DSS.

"Ovih dana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je najgrubljim javnim ponižavanjem Srbije i njenih više od 1,2 miliona žrtava Velikog rata, zvanična Francuska potvrdila trajnost neprijateljskog odnosa prema Srbiji i sama obrisala sećanje na prošlo vreme savezništva i međusobnog uvažavanja", naveo je Jovanović.

On je dodao da na sadašnjem mestu Spomenika zahvalnosti Francuskoj, Srbija treba da podigne spomenike "onima koji su je svojim ratnim herojstvom i celokupnim časnim životom zauvek zadužili, poput Milunke Savić, Dragutina Gavrilovića i Momčila Gavrića".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.