DSS: Udovički nedostojna ministarske funkcije

Izvor: Radio 021, 07.Sep.2014, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Udovički nedostojna ministarske funkcije

Demokratska stranka Srbije ocenila je da je potpredsednica Vlade i ministarka Kori Udovički pokazala da ne zna ni za samo postojanje nekih zakona iz resora na čijem je čelu i time javno iskazala "apsolutnu nestručnost, neodgovornost i nedostojnost obavljanja funkcije ministra".

Reagujući na izjavu Udovički da "novim propisima treba da se ograniči rast zapošljavanja u lokalnim samoupravama i da mora da se uvede zabrana dodatnog zapošljavanja", DSS u saopštenju ističe da je neshvatljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da ona ne zna šta piše u zakonima donetim još 2009. godine.

Zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u lokalnoj administraciji i Zakonu o budžetskom sistemu, podseća DSS, doneti su 2009. godine, a kasnije više puta dopunjavani i izmenjeni, i njima su jasno propisani koeficijenti broja zaposlenih u lokalnim samoupravama prema broju stanovnika.

Tim zakonima je utvrđena zabrana zasnivanja radnog odnosa radi popunjavanja slobodnih radnih mesta do kraja 2015. godine i ograničen je broj zaposlenih na određeno vreme, po ugovoru o delu i drugim osnovama na 10 odsto ukupnog broja zaposlenih. Takođe su utvrđene oštre finansijske sankcije lokalnim samoupravama koje ove zakone krše i utvrđena nadležnost nadzora nad sprovođenjem ovih zakona.

Volja prethodne i sadašnje Vlade je bila i ostala da se ostave otvorena vrata partijskom zapošljavanju i zato se nije vršila i ne vrši kontrola primene ovih zakona, konstatovala je vanparlamentarna DSS.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.