DSS: Defetistički duh nacije zbog politike da EU nema alternativu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2018, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Defetistički duh nacije zbog politike da "EU nema alternativu"

Način vladavine Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića rezultira činjenicom da je Srbija postala duboko podeljeno društvo, puno nejednakosti, ali više od toga zabrinjava stanje defetističkog duha nacije, ocenio je danas predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović.

On je, na sednici Glavnog odbora DSS, istakao da prvo što se mora raditi da bi se to stanje promenilo jeste predlagati konkretne političke alternative i biti neodustajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u zahtevima da se u zemlji uvede red, a to može samo kroz promenu izbornog sistema i kadrovske promene u politici.

Jovanović je apelovao na vlast da se "urazumi i preduzme korake koji će da zaustave proces samouništenja zemlje".

Kako je naglasio, Srbija je 10 godina u političkoj, moralnoj, socijalnoj i ekonomskoj krizi, a razlozi za to su politika "EU nema alternativu", uvođenje partokratije i bujanje korupcije.

„Danas je Srbija u nikada težoj situaciji od 1999. godine i NATO agresije. Ako se to stanje brzo ne promeni, može da se ugrozi opstanak države i naroda", upozorio je Jovanović.

Govoreći o rešavanju pitanja Kosova, on je konstatovao da se jasno vidi da je Vučićevo insistiranje na tome bilo preuranjeno i "u najmanju ruku nepromišljeno".

Plasiranjem priča o razgraničenju i razmeni teritorija, dodao je Jovanović, vlast ugrožava nacionalne interese zemlje, jer je ta ideja antiustavna i povlači za sobom i krivično-pravnu odgovornost.

On smatra da Srbija mora da se pridržava Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i da, posle formiranja kosovske vojske, obavesti međunarodnu zajednicu da će u slučaju napada te formacije na sever Kosova upotrebiti sve mere koje stoje na raspolaganju suverenoj državu, uključujući i upotrebu vojske.

„U senci pitanja Kosova, svi ostali vidovi krize države su u drugom planu. U Srbiji više u praksi ne postoji podela na zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. Skupština je razvlašćena, Vlada je podređena i puki je izvršilac interesa jednog čoveka", rekao je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.