DS traži da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku

Izvor: B92, 13.Avg.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku

Beograd -- Demokratska stranka zatražila je danas da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku sa dnevnog reda Skupštine Srbije.

Ta stranka ocenila je da predložene izmene nisu u skladu sa Ustavom Srbije, ni sa me]unarodnim standardima u oblasti socijalne zaštite.

DS je, kao i više organizacija civilnog društva, ocenila da se novim izmenama Zakona uvodi "prinudni rad", da se sistem socijalne zaštite centralizuje i daje prevelika ovlašćenja i obaveze lokalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centrima za socijalni rad.

"Iz predloženih izmena se jasno vidi intencija predlagaca da umanji prava korisnika socijalne zaštite i umesto modernog, efikasnog i pravednog sistema socijalne zaštite uspostavi rigidan, centralizovan i, u suštini, antievropski poredak u kojem će prava korisnika biti smanjena, a moć birokratije i partijske države povećana do neslućenih granica", naveo je DS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DS traži da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku iz procedure

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2018

Demokratska stranka zatražila je danas da se izmene Zakona o socijalnoj zaštiti povuku sa dnevnog reda Skupštine Srbije...Ta stranka ocenila je da predložene izmene nisu u skladu sa Ustavom Srbije, ni sa međunarodnim standardima u oblasti socijalne zaštite...DS je, kao i više organizacija civilnog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.