DS kritikuje Vladu zbog izostanka reakcije

Izvor: RTS, 27.Nov.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS kritikuje Vladu zbog izostanka reakcije

Demokrate ocenjuju da je "vrhunski neodgovorno" prema građanima što Vlada još nije reagovala povodom izjave ministarke Zorane Mihajlović da jedan od ministara radi protiv interesa Srbije.

Demokratska stranka kritikovala je Vladu što još nije reagovala povodom izjave ministarke Zorana Mihajlović da jedan od ministara radi protiv interesa Srbije.

Ta stranka smatra da je "vrhunski neodgovorno" prema građanima Srbije što niko od članova Vlade još uvek nije preduzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ništa povodom njenih navoda datih pre četiri dana.

Demokrate u saopštenju ocenjuju i da je Vlada trebalo da smeni ministarku, ukoliko je iznela neistine ili ministara, ukoliko radi protiv države.

DS navodi i da Vlada umesto toga građanima priređuje predstavu u kojoj ministarka pokušava da relativizuje teške optužbe, "premijer čeka da bude zvanično obavešten, a ministar (Nikola) Selaković, stranački kolega ministarke, izražava zabrinutost zbog toga što se o ovome javno ne govori".

Premijer Ivica Dačić je prethodno danas izjavio da Vlada i predsednici stranaka koji je čine nisu razmatrali da li neki ministar radi protiv interesa države.

Dačić je, povodom izjave ministarke Mihajlović, rekao da nije rešavano to pitanje i da od nje nisu dobili nikakvu zvaničnu informaciju o svemu tome.

"Postoje legalni načini da se sve to uradi, postoje predsednici stranaka koji čine vladajuću koaliciju i tu temu nismo razmatrali", rekao je premijer.

Dačić je prethodno prisustvovao vežbi zatvorskih čuvara i Žandarmerije u zatvoru Padinska Skela, zajedno sa ministrom pravde i državne uprave Nikolom Selakovićem.

Upitan o izjavi stranačke koleginice, Selaković je odgovorio da očekuje da će ona reći na koga je mislila "onome kome treba to da kaže".

Selaković, koji je funkcioner SNS-a, dodao je i da ga brine to što se otvoreno ne govori o tome što je ministarka izjavila.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.