DS: Na adrese gradjana stigli pozivi za osobe koje ne žive u tim stanovima

Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Na adrese gradjana stigli pozivi za osobe koje ne žive u tim stanovima

Demokratska stranka upozorila je danas da je u toku pokušaj izborne krađe i da su se javili građani koji tvrde da su na njihove adrese stigli pozivi za glasanje na ime i prezime ljudi koje ne poznaju i koje nikada nisu prijavili na svoju adresu.

Zamenica predsednika DS Gordana Čomić rekla je na konferenciji za novinare da ta stranka neće dozvoliti da neko upisivanjem lažnih birača pokrade izbore i najavila podnošenje krivične prijave. ;

"Nećemo dozvoliti ovakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokušaje krađe. Sačuvaćemo naše pravo na slobodan glas", istakla je Čomić i ocenila da za tako nešto mora biti odgovoran neko iz vlasti i neko iz policije.

"Ministar policije ako ne zna da se ovo dešava kriv je, ako zna kriv je", istakla je Čomić i novinarima pokazala nekoliko spornih listića sa pozivima za glasanje.

Ona je podsetila da se prijavljivanje za mesto prebivališta može obaviti samo lično te da je reč o kršenju zakona.

Čomić je pozvala građane da sve takve primere prijave na mejl adresu zapravedneizbore@ds.org.rs

Prema saznanjima DS, u MUP-u će sada reći da se radi o kompjuterskoj grešci, ali kako je Čomić navela, to nije moguće jer je te podatke morala da unese nečija ruka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.