DRŽAVA BACILA VIŠE OD HILJADU VAKCINA: Zemlju tehnologije skupo košta kvar na zamrzivaču

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 17:22

DRŽAVA BACILA VIŠE OD HILJADU VAKCINA: Zemlju tehnologije skupo košta kvar na zamrzivaču

Ministarstvo je odbilo da saopšti naziv proizvođača neispravnog aparata

Više od 1.000 doza vakcine protiv korona virusa bačeno je u Japanu, jer nisu čuvane na odgovarajućim temperaturama zbog neipravnosti zamrživača, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Medicinska ustanova saopštila je da se kvar na zamrzivaču dogodio tokom vikenda i da su propale 172 bočice vakcine ili 1.032 doze, prenosi Rojters.

Ministarstvo je odbilo da saopšti naziv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << medicinske ustanove ili proizvođača zamrzivača, ali je saopštilo da će proizvođač istražiti uzrok kvara u utorak.

Japan je inače poslednja članica G7 vodećih industrijalizovanih država koja je započela vakcinaciju protiv korone 17. februara.

Do sada je Japan primio tri pošiljke vakcine koje su razvili Fajzer i BioNTek, a to je oko 1,4 miliona doza.

Vakcina Fajzer / BioNTek mora da se čuva na temperaturi od oko minus 75 stepeni Celzijusovih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.