DRUGA ŽRTVA MORBILA U SRBIJI: Posle 10 dana borbe preminuo dvogodišnji Jakov

Izvor: Večernje novosti, 02.Jan.2018, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRUGA ŽRTVA MORBILA U SRBIJI: Posle 10 dana borbe preminuo dvogodišnji Jakov

Od komplikacija nastalih virusom morbila na niškoj Dečijoj klinici danas je preminuo dvogodišnji Jakov R. iz Niša NIŠ – Od komplikacija nastalih virusom morbila na niškoj Dečijoj klinici danas je preminuo dvogodišnji Jakov R. iz Niša. Dečak je desetak dana bio na aparatima za disanje ali i pored velikih napora lekara nije uspeo da pobedi morbile. Jakov nije vakcinisan a morbile su nepovratno oštetila njegova pluća i srce.- Danonoćno smo bdeli nad Jakovom koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << povremeno pokazivao poboljšanje ali nedovoljno da bi bio skinut sa aparata za disanje. On je inače rođen šest nedelja pre termina i imao je slabije razvijena pluća ali bi mu šanse da preživi bile mnogo veće da je bio vakcinisan, kaže Dejan Milojević, načelnik Intezivne nege na Dečijoj klinici.PROČITAJTE I: Azema ubile male boginje Saznajemo da su njegovi roditelji antivakcineri ali da su se zbog odluke da ne vakcinišu svoje dete gorko pokajali kada mu je život bio doveden u pitanje. Da podsetimo, pre dve nedelje je na ovoj klinici preminuo i dvogodišnji Vuk ali kod njega nije klinički potvrđen virus morbila. Inače, za sada nema životno ugroženih pacijenata virusom morbila na Dečijoj klinici.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Umro dečak u Nišu, "morbile oštetile pluća i srce"

Izvor: B92, 02.Jan.2018

Na niškoj Dečjoj klinici, od komplikacija nastalih virusom morbila danas je preminuo dvogodišnji J. R. iz Niša, pišu Večernje novosti, a prenosi Tanjug...To je drugi smrtni slučaj u Srbiji u poslednjih deset dana...Kako se navodi, dečak je desetak dana bio na aparatima za disanje, ali i pored...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.