DRASTIČAN PAD TEMPERATURE Za vikend nagla promena vremena koja će nam doneti NIZ PROBLEMA

Izvor: Press, 11.Avg.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRASTIČAN PAD TEMPERATURE Za vikend nagla promena vremena koja će nam doneti NIZ PROBLEMA

Naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, a negde i nepogode sa gradom i jakim vetrom, očekuje nas već sutra. Kao upozorenje na nepogode, zbog toga će u pojedinim delovima zemlje biti na snazi crveni meteoalarm.
Foto:
U Republičkom hidrometeorološkom zavodu objašnjavaju da se više padavina očekuju sredinom dana na jugozapadu, a uveče i u toku noći u Banatu, centralnim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << istočnim i jugoistočnim krajevima, gde se lokalno očekuje više od 40 milimetara kiše za 12 sati.
Najniža temperatura biće od 17 do 21 stepen, a najviša od 27 na severu do 34 stepeni na jugoistoku zemlje.
Crveni meteoalarm biće proglašen za Banat, Pomoravlje, Istočnu i Jugoistočnu Srbiju, dok će narandžasti, koji se takođe smatra opasnim, biti proglašen za ostatak zemlje. U ovom slučaju, ovi alarmi se ne "pale" zbog visokih temperatura, kako smo navikli do sada tokom ovih tropskih talasa, već zbog obilnih kiša i grmljavine.

Procena RHMZ je da bi količina padavina, koja će pasti, mogla da izazove poplave, probleme u svim aktivnostima poljoprivredne proizvodnje, značajne probleme u saobraćaju i transportu, kao i rizik od odrona i klizišta. Takođe, zbog nevremena postoji opasnost po život ljudi i životinja, kao i štete na imovini.

- Procenjuje se da će pasti obilne kiše, koje mogu da izazovu poplave, ali s obzirom da smo imali sušni period, smanjene su mogućnosti za poplave - objašnjavaju u RHMZ.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.