Izvor: Blic, 13.Avg.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMATIČNA SVEDOČENJA IZ ŠARLOTSVILA "Čula se ŠKRIPA GUMA. TELA su počela da lete NA SVE STRANE" (VIDEO)

- Nekoliko hiljada protestanata je marširalo. Odjednom se čula škripa guma. Srebrni sedan udario je u drugi auto, a onda krenuo u rikverc, pravo kroz ljude - ispričao je student Met Korbon (22), prenosi "USA Todej".

Video of car hitting anti-racist protestors. Let there be no confusion: this was deliberate terrorism. My prayers with victims. Stay home. pic.twitter.com/MUOZs71Pf4

Brenan Gilmore snimio je napad u predgrađu Šarlotsvila. Kako se vidi na snimku, sivi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodž zaleteo se prema masi i udario u ljude, a onda krenuo u rikverc. Od siline udarca na automobilu se razbila šoferšajbna i ulubila limarija.

- Usporio je, naciljao ljude i nagazio na gas. Tela su počela da lete na sve strane. Potrčali smo da pružimo prvu pomoć, kada nam se učinilo da će ponovo da se zaleti - ispričao je Gilmor za američki medij.

Car plows into #antifascist protest in #Charlottesville Many people injured, some possibly dead #Defendcville #UniteTheRight #Antifa pic.twitter.com/0zEopA5B2b

Fotograf "Stauton njuz heralda", Džeremaja Knup, video je trenutak kada je automobil udario u ljude.

- Treći automobil je sišao i udario u druga dva vozila, i udario u neke od demonstranata. Rekao bih da je vozio oko 50 kilometara na sat - ispričao je Knup, prenosi "USA Todaj".

Još jedan od svedoka ispričao je za "RT" da je video devojčicu kako leži na zemlji.

- Bila je slomljena, ležala je na zemlji... pokušavala je da ustane - rekao je za "RT".

James Alex Fields Jr. #Charlottesville pic.twitter.com/tEE39wGxh0

Džejms Filds (21) iz Ohaja uhapšen je pod sumnjom da je automobilom uleteo u grupu ljudi koji su protestovali protiv desničara.

"RT" piše i da se na fotografijama sa društvenih mreža jasno vidi da je Filds bio član desničarske organizacije iz Šarlotsvila po imenu "Vangard Amerika".

Kako je objavila policija, tokom protesta je poginula žena (32) čiji identitet nisu otkrili dok se ne obavesti porodica. Tokom incidenta povređeno je još nekoliko ljudi, među kojima ima i onih koji su u kritičnom stanju.

U izdvojenom incidentu tokom protesta, poginula su i dvojica pripadnika bezbednosti, nakon što se srušio helikopter.

Lokalni mediji su pre skupa strahovali od nasilja pošto je u Virdžiniji zakonom dozvoljeno posedovanje i nošenje oružja na javnom mestu. Vlasti Virdžnije su pre skupa proglasile vanredno stanje kako bi prema zakonu mogli da rasporede dodatne snage bezbednosti.

Američki ministar pravde Džef Sešns osudio je "rasnu netoleranciju i mržnju" posle nasilja u Virdžiniji i naveo da nasilje u Šarlotsvilu "udara u srce američkog prava i pravde".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.