DRAMATIČNA PORUKA PRVOG ČOVEKA SZO: Nalazimo se u veoma opasnoj situaciji, omikron nas opominje

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2021, 15:39

DRAMATIČNA PORUKA PRVOG ČOVEKA SZO: Nalazimo se u veoma opasnoj situaciji, omikron nas opominje

Pojava varijante korona virusa omikron ukazuje da se svet i posle dve godine od početka pojave pandemije kovid-19 nalazi u opasnoj situaciji, izjavio je danas generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus.

On je istovremeno dodao i da je razočaran što su mnoge zemlje uvele potpunu zabranu putovanja na jug Afrike zbog omikron varijante, preneo je Rojters.

Tedros je rekao i da se nada da će svet podržati princip >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << transparentnosti koja će nam pomoći u okončanju pandemije.

U svetu je do danas zabeleženo 268.260.745 slučajeva korona virusa, navedneo je na sajtu Worldometers.

Od kovid-19 za dve godine preminulo je 5.298.604 osoba, dok se 241.470.855 osoba izlečilo.

Trenutno u svetu ima 21.491.286 aktivnih slučajeva, od kojih 21.402.796 ima blage simptome, dok je 88.490 u ozbiljnom ili kritičnom stanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SZO: Strah od omikrona prouzrokovaće novo gomilanje vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je izrazila danas zabrinutost da bi bogate zemlje, zaplašene pojavom omikron soja, mogle da pojačaju napore za nagomilavanje vakcina protiv kovida-19...To bi, kako je ocenjeno, ponovo izazvalo probleme u globalnom lancu snabdevanja i zakomplikovalo bi napore za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.