DRAMA zbog novogodišnjeg ukrasa: Stanovnici POBESNELI kada je na fasadi ZASVETLEO SIMBOL SMRTI (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Dec.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA zbog novogodišnjeg ukrasa: Stanovnici POBESNELI kada je na fasadi ZASVETLEO SIMBOL SMRTI (VIDEO)

Nastala je čitava pometnja

Stanovnici letonskog gradića Saldus prilično su zabrinuti zbog, malo je reći neobične, novogodišnje dekoracije koja je osvanula na jednoj od fasada.

Pročitajte i:

Nekoliko stanovnika prijavilo je čak lokalnim vlastima spornu dekoraciju misleći da je reč o nacističkim simbolima, konkretno kukastom krstu.

Iznenađenje je stiglo upravo u odgovoru gradskog veća u kojem se objašnjava da "simbol nije svastika" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << već vatreni krst - stari letonski simbol za vatru.

Вот такой новогодний декор появился на одном из жилых домов в Салдусе(Латвия) !!! В местном самоуправлении поспешили успокоить - это не свастика, а "огненный крест". надо повесить серп и молот и сказать -это просто орудия труда а не символика СССР!! pic.twitter.com/7lNLi94Lpd

— Алексей Иванов (@FreshBreeze99) December 14, 2017

Bilo je, međutim, i među meštanima onih koji su smatrali da je reagovanje na ovaj simbol preterivanje i da je reč o simbolu koji nije sporan jer je "svastika obrnuta".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.