Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 10:08

DRAMA U TRŽNOM CENTRU: Islamisti upali i zauzeli objekat, država poslala vojsku i policiju (VIDEO)

Napeto sučeljavanje sa organima reda

Više desetina filipinskih islamskih ekstremista iz organizacije Borci Bangsamoro Islamskog oslobođenja zauzeli su jedan tržni centar u gradu Datu Paglas u predominantoj muslimanskoj provinciji Magindanaona na jugu Filipina, ali su se nakon napetog sučeljavanja sa policijom i vojskom povukli sa lica mesta, saopštile su danas lokalne vlasti.

Islamski ekstremisti nisu uzeli taoce, niti su pružili otpor kada su se jutros rasporedile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojne i policijske snage, saopšteno je iz vojnog štaba.

- Upali su u tržni centar u ukrali hranu, ali su bili saterani u ćošak kada su videli da smo rasporedili naše snage da bismo obezbedili okolne zgrade - izjavio je predstavnik vojske Filipina Džon Pol Baldomar, prenosi AP.

Zemenik gradonačelnika Datu Paglas Muhamed Paglas dao je potpuno oprečnu izjavu rekavši da su islamski pobunjenici juče stigli kamionima u grad da se odmore i obeleže sveti mesec Ramazana, kao i da mnogi od njih imaju svoje rođake u predominantno muslimanskoj provinciji Magindanao.

Za sada nema informacija da li je bilo ranjenih i poginulih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.