DRAMA U BIH: Glasovi iz koverte odlučuju! Evo šta to znači za Srbe

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2018, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA U BIH: Glasovi iz koverte odlučuju! Evo šta to znači za Srbe

Birališta zatvorena u 19 časova

Danas se odvijaju opšti izbori u BiH. Birališta su zatvorena u 19 časova, a stranke se javljaju iz svojih štabova da informišu javnost o prebrojanim glasovima.

Ocenjuje se da će o sudbini zemlje odlučivati 72.000 glasova koji stižu kovertom iz inostranstva.

Ovo su osmi po redu na svim nivoima vlasti od proglašenja nezavisnosti te države 1992. godine. Pravo glasa ima 3.278.908 birača, koji će odlučivati između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 7.497 kandidata, iz 128 političkih subjekata, koji su u trci za jedan od 518 mandata.

Građani BiH biraju članove Predsedništva BiH, predstavnike za Predstavnički dom BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Predsednika i Potpredsednika Republike Srpske, i predstavnike za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnike za Skupštine kantona u Federaciji BiH.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.