DRAMA NAŠE DRŽAVLjANKE U BELGIJI: Srpkinja sa devetomesečnom bebom završila u centru za migrante!

Izvor: Večernje novosti, 20.Sep.2018, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA NAŠE DRŽAVLjANKE U BELGIJI: Srpkinja sa devetomesečnom bebom završila u centru za migrante!

Ljiljana Moharić i njeno dete preživeli stres na putu do njenog brata u Holandiju. U Belgiji joj uzeli mobilni i dokumentaciju i odveli među azilante. Razlog novac, imala svega nekoliko stotina evra LjILjANA Moharić (37), državljanka Srbije, doživela je neprijatno iskustvo kada ju je na putu za Holandiju, gde je u ponedeljak sa devetomesečnom bebom krenula u posetu bratu koji tamo živi, na aerodromu u Belgiji, na kome je presedala, zaustavila policija. Naime, iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << imala svu neophodnu dokumentaciju, na izlasku sa aerodroma policija je zatražila da im pokaže koliko novca ima kod sebe, a kada je rekla da poseduje nekoliko stotina evra, saopštili su joj da moraju da je deportuju nazad, jer to nije dovoljna suma za boravak u toj zemlji. PROČITAJTE JOŠ - ŠIRI SE STRAH OD DEPORTACIJE: Sve više Srba strahuje za svoju sudbinu u Slovačkoj - Krenula sam za Belgiju iz Podgorice, jer je to bio najpovoljniji let. Kada smo sleteli na aerodrom gde me je čekao brat i odakle je trebalo da otputujemo za Holandiju, granična kontrola nas je zaustavila, pregledala pasoše i rekla da beba i ja moramo da imam sumu od 40 evra po danu, što je za planirano vreme boravka više od 1.000 evra, bez obzira na to što je Belgija samo tranzitna zemlja. Kada je brat video da nas nema, pitao je o čemu se radi i ponudio da plati, ali mu nisu dozvolili. Oduzeli su mi mobilni telefon i dokumentaciju i odveli bebu i mene u migracioni centar. Do sutradan nisam mogla da se čujem ni sa kim. Ne mogu da vam opišem tu traumu - ispričala je, za "Novosti", Ljiljana, koja u migracionom centru već četiri dana čeka da bude deportovana.PROČITAJTE JOŠ - Nemačka: Deportuju srpsku bebu Ona pojašnjava da je njen brat odmah kontaktirao sa Ambasadom Srbije i da su njeni predstavnici ponudili da je deportuju do Beograda, međutim, rečeno im je da ona i njena beba moraju biti deportovane u zemlju iz koje su doletele, što je u ovom slučaju Crna Gora. Prvi let za Crnu Goru je tek u četvrtak, a Ljiljana i njena beba sve vreme borave u Centru za migrante. USLOVI BORAVKA NA SAJTU MIP STAVKA o posedovanju novca i uslovi boravka u Belgiji opisani su na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, pa se apeluje na građane da se pre puta dobro raspitaju o njima, jer Ljiljanin slučaj nije usamljen. - Zbog građana koji podnose zahtev za azil, donekle je pooštrena kontrola na aerodromskim graničnim prelazima. Ukoliko se dolazi u posetu rođacima, potrebno je imati overeno pozivno pismo i 38 evra po danu boravka. Policija ne prihvata garancije u novcu koji rođaci donesu i pokažu. U takvim slučajevima ni intervencija ambasade ne pomaže, a bankarske kartice se ne prihvataju kao dokaz o posedovanju novca.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgija: Srpkinju s bebom odveli među migrante

Izvor: Mondo, 20.Sep.2018

Ljiljana Moharić i njeno dete preživeli stres na putu do njenog brata u Holandiju. U Belgiji joj uzeli mobilni i dokumentaciju i odveli među azilante...Foto: Guliver/Getty images/Sean Gallup ilustracija..Državljanka Srbije (37) doživela je neprijatno iskustvo kada ju je na putu za Holandiju, gde...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.