DRAMA NA UMCI: Virus ušao u još jedan privatni DOM ZA STARE, ima mnogo zaraženih

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 15:57

DRAMA NA UMCI: Virus ušao u još jedan privatni DOM ZA STARE, ima mnogo zaraženih

Jedan korisnik hitno prebačen u bolnicu

U Domu za stare "Stara pruga" na Umci koronom je zaraženo 13 korisnika i jedan radnik.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je precizirao da od 13 zaraženih korisnika, 12 nema nikakvih simptoma, a da je jedan prebačen na Infektivnu kliniku.

Đorđević je naglasio da su se privatni domovi za stare od prvog dana epidemije tretirali kao državni i dodao da ih je država redovno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snabdevala dezinfekcionim sredstvima i zaštitnom opremom.

- Najveća manjkavost privatnih domova na početku bila je ta što pojedini radnici nisu nosili adekvatnu odeću ispod mantila - rekao je Đorđević i dodao da je sugerisano da se ta odeća mora koristiti samo na poslu.

Đorđević je precizirao da je Ministarstvo u stalnom kontaktu sa 74 državna doma i 227 privatnih domova.

Pre nekoliko dana, podsećanja radi, korona virusom je zaraženo i nekoliko korisnika privatnog doma za stare u Zemunu, a među obolelima je i direktorka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.