DRAMA I DALJE TRAJE, MEĆAVA PRAVI OGROMNE PROBLEME! Nadležni uputili HITNO upozorenje: Ne krećite na put - saobraćaj zatvoren na OVIM deonicama

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2023, 10:27

DRAMA I DALJE TRAJE, MEĆAVA PRAVI OGROMNE PROBLEME! Nadležni uputili HITNO upozorenje: Ne krećite na put - saobraćaj zatvoren na OVIM deonicama

Trenutna temperatura u tom delu zemlje je minus sedam, a sneg provejava.

Put od Novog Pazara do Golije je zatvoren, iako je prohodan, javlja dopisnik Tanjuga. Za saobraćaj je zatvoren i put koji vodi od Novog Pazara do Sjenice u mestu Bele vode iz pravca Novog Pazara i iz pravca Sjenice, u mestima Brnica i Štavalj. 

Tu je tokom noći bilo najdramatičnije, s obzirom da je u automobilu ostala zavejana jedna porodica iz Novog Pazara, a u drugom turisti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz BiH.  Njih je zbrinulo lokalno stanovništvo, dok su vozila ostala zavejana na tom putnom pravcu koji je uvek problematičan tokom zimskog perioda. Snega nema mnogo, oko 10 cm u okolini Novog Pazara, u samom gradu pet centimetara, a u Sjenici, Tutinu, Goliji i Kopaoniku sneg je daleko viši. Na tim putevima glavni problem pravio je jak vetar, koji je naneo velike smetove i blokirao saobraćaj.

Ne može se do Golije ni iz pravca Ivanjice i Raške. Putni pravac ka Goliji iz pravca Novog Pazara i Raške preko Rudnice i iz pravca Kraljeva preko Jošaničke banje je prohodan. Putari su naporno radili tokom noći, tako da se do Golije može preko tih putnih pravaca, dok je kod mesta Brzeće problematično, veliki su smetovi i ta deonica je zatvorena za saobraćaj.

Zatvoren za saobraćaj je put Tutin-Sjenica i najviše problema sneg je napravio u tom delu naše zemlje. Mnogi građani Novog Pazara ostali su da prenoće u Sjenici zbog zatvorenog puta i jakih smetova. Pre svega, putnici iz autobusa koji saobraća na relaciji Sarajevo-Novi Pazar, ali i mnoge porodice koje su automobilima krenule iz Sjenice ka Novom Pazaru.

Nadležni apeluju na sve da bez preke potrebe ne kreću iz Novog Pazara ka Sjenici i obratno, ali i put Golije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.