DRAGAN NA DVA TOČKA OBIŠAO SVET: Ušao u istoriju biciklizma, a ne može da se pomiri sa JEDNOM ČINJENICOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 14:03

DRAGAN NA DVA TOČKA OBIŠAO SVET: Ušao u istoriju biciklizma, a ne može da se pomiri sa JEDNOM ČINJENICOM

Kikinđanin živa enciklopedija

Dragan Karanović iz Kikinde već četiri decenije popravlja bicikle sugrađanima, ali i profesionalnim biciklistima, učesnicima velikih svetskih takmičenja. Kikinđani ga smatraju najboljim promoterom vožnje bicikla koje je u ravnici popularno prevozno sredstvo.

Prema statistici Dragan Karanović iz Kikinde kao majstor za bicikle trebalo bi da ima posla svakog dana. U njegovom gradu se vozi oko 30.000 bicikala, a dobar deo je star >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 40 godina, pa im je popravka neophodna. Ljubitelji dvotočkaša ipak sporadično traže usluge majstora.

- U ovo doba kada se bicikli dovlače iz vana, kad se bicikli kradu, mali broj ljudi se odluči na popravku, kažu "kupiću ukraden bicikl, to mi je jeftinije" - žali se vredni majstor.

Dragan je uz bicikle prošao sve. Bio je predsednik, sekretar, mehaničar u Biciklističkom klubu Kikinda i reprezentacijama Srbije i Jugoslavije. Na dva točka obišao je ceo svet, pa je zbog toga živa enciklopedija biciklizma.

- Prvi kikindski biciklistički klub osnovan je dok je bilo takozvano takmičenje školske omladine Vojvodine 1978. godine. Međutim, posle kada je nastala kriza tokom devedesetih godina, inflacija i sankcije, klub je prekinuo i ja sam se onda povratkom iz Beograda potrudio da ga obnovim i mi smo postali najbolji u omladinskoj generaciji kadeta i juniora, najbolji u SRJ, posle u Srbiji - naglašava Dragan.

Poznati biciklistički entuzijasta našao je svoje mesto i u knjizi o istoriji biciklizma gde je predstavljen kao zaslužni član reprezentacije i ktitor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.