DRAGAN I MILENA OBRAZ UZ OBRAZ Beograd ne zaboravlja svoje legende - glumački par dobija trg na Vračaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 18:00

DRAGAN I MILENA "OBRAZ UZ OBRAZ" Beograd ne zaboravlja svoje legende - glumački par dobija trg na Vračaru

Trg će biti završen do kraja septembra.

Na uglu Mileševske i Cara Nikolaja u toku je izgradnja trga koji će poneti ime našeg proslavljenog glumačkog para Milene Dravić i Dragana Nikolića. Vrednost radova je 42 miliona dinara, a gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV K1 rekao je da će trg površine 859 kvadratnih metara biti završen do kraja septembra.

- Mesto na kojem smo ovog jutra još jednom svedoči da Beograd ne zaboravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoje legende. Milena Dravić i Dragan Nikolić su velikani našeg glumišta koji su obeležili celu jednu epohu. Kao simbol njihove vanvremenske ljubavi, odlučili smo da na platou postavimo skulpturu koja predstavlja Milenu i Dragana iz kultne serije "Obraz uz obraz", koju je ovaj glumački par vodio na tadašnjoj Televiziji Beograd - kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Radojičić se takođe osvrnuo na svoj jučerašnji susret sa glumicom Mirom Banjac u Starom dvoru i naglasio da su film, pozorište i umetnost generalno izuzetno važni za Beograd imajući u vidu to da je kulturna scena našeg glavnog grada prepoznatljiva u regionu, ali i u celoj Evropi.

Govoreći o gradskim trgovima, gradonačelnik je ukazao na važnost da Beograd ima što više ovakvih malih trgova koji će ukrasiti grad i omogućiti ljudima da se odmore i zabave.

- U sklopu ovog projekta imamo šest trgova koje smo već završili ili će tek biti uređeni. Projekat realizuje Sekretarijat za investicije, a pored ovog, završen je i trg na uglu Gavrila Principa i Balkanske, potom na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog, Birčaninove i Bulevara oslobođenja, oko Palilulske pijace, na uglu Strahinjića bana i Tadeuša Košćuška, kao i u Ulici kraljevića Marka. Važno je da radovi budu kvalitetno urađeni i da nam trgovi dugo traju. Ovim projektima pokazujemo da vodimo računa i o ekologiji, i da su nam prioritet pešaci i biciklisti u odnosu na motorni saobraćaj. Bitno je, takođe, da gde god da gradimo, vodimo računa o ravnoteži i da u urbanim delovima grada ne narušimo koncept "zelenog grada" - kazao je Radojičić, naglasivši značaj koncepta zdravog grada i pravilnog razvoja dece.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.