DR GOJKOVIĆ OTKLONIO SVE DILEME: Poznato koje vakcine imaju TRAJNU DOZVOLU u Srbiji, a koje su u proceduri

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021, 17:36

DR GOJKOVIĆ OTKLONIO SVE DILEME: Poznato koje vakcine imaju TRAJNU DOZVOLU u Srbiji, a koje su u proceduri

Doktor Zoran Gojković potvrdio je zvanično da sutra stiže kontingent kineske vakcine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je "fajzerova vakcina" dobila trajnu dozvolu u Srbiji, ruska "Sputnjik V" je dobila privremenu dozvolu, i u toku je postupak za dobijanje trajne dozvole.

Za kinesku vakcinu će uslediti isti postupak, najpre će dobiti privremenu dozvolu za uvoz, a nakon toga i trajnu, dodao je Gojković.

Gojković je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na konferenciji za novinare Kriznog štaba objasnio da se prvo izdaje privremena uvozna dozvola i da se nakon toga ide u novi postupak koji radi Agencija za lekove i nakon utvrđivanja činjenica da je vakcina u potpunosti ispravna i sigurna daje se trajna dozvola.

Navodeći da je veći broj uveženih Fajzerovih vakcina nego što je vakcinisano ljudi, Gojković je kazao da se radi o jednoj vrsti opreza, jer su, kaže, u početku želeli da revakcine budu iz iste serije.

- Zaključak radne grupe i Ministarstva zdravlja je da se svi koji se vakcinišu revakcinisu sa istom serijom. To ne znači da je nebezbedno da se revakciniše sa drugom, ali smo želeli da maksimalno osiguramo one koji su se vakcinisali - rekao je Gojković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.