DOŽIVOTNI ZATVOR MILIJARDERU UBICI: Robert Darst (78) ubio prijateljicu koja mu je pomogla u likvidaciji supruge

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2021, 20:05

DOŽIVOTNI ZATVOR MILIJARDERU UBICI: Robert Darst (78) ubio prijateljicu koja mu je pomogla u likvidaciji supruge

Robert Darst uhapšen je u martu 2015. godine, uoči emitovanja poslednje epizode biografskog dokumentarca u šest delova na HBO „Džinks“.

Bogati američki naslednik Robert Darst (78), poznat po dokumentarcu na TV HBO, osuđen je na doživotni zatvor u Los Anđelesu, bez mogućnosti uslovnog oslobađanja, zbog ubistva najbolje prijateljice.

Proglašen je krivim u septembru za ubistvo prijateljice Suzan Berman u njenoj kući u Beverli Hilsu 2000. godine, da bi je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sprečio da govori policiji o nestanku njegove supruge Katlin dve decenije ranije.

- Taj zločin je ubistvo svedoka -  rekao je sudija Mark Vindam, pre nego što je izrekao kaznu.

Milijarder je na suđenju izgledao slabašno i povremeno konfuzno. Njegovi advokati su na izricanju kazne u četvrtak rekli da planiraju da se žale.

On se izjasnio da nije kriv, a tokom suđenja je skoro sve vreme sedeo nepomično u svojim kolicima.

Crna ovca jedne od najvećih njujorških porodica vlasnika nekretnina,

Serija se bavila drugom krvavom epizodom iz života Roberta Darsta, ubistva suseda koga je kasnije raskomadao i bacio u more. On je oslobođen krivice za taj zločin, zahvaljujući vojsci prestižnih advokata koji su ga branili na osnovu raznih argumenata, uključujući legitimnu odbranu, slučajno ispaljivanje metka i činova počinjenih pod uticajem alkohola.

U dokumentarcu „Džinks“ izgledalo je kao da je Darst nehotice priznao krivicu, kada je sebi u bradu mumlao dok je bio u toaletu a bežični mikrofon mu nije bio isključen:

- Šta sam uradio, očigledno sam ih sve ubio - rekao je Darst.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.