DODATNA RELAKSACIJA MERA? Pred Kriznim štabom mnogo tema - hoće li svi članovi biti za otvaranje Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 08:27

DODATNA RELAKSACIJA MERA? Pred Kriznim štabom mnogo tema - hoće li svi članovi biti za "otvaranje" Srbije

Mogućnost kompletnog otvaranja kafića i restorana najavio je ranije i dr Branislav Tiodorović

Krizni štab za borbu protiv virusa korona sastaće se u danas popodne. Sednica ovog tela zakazana je zbog smanjenja broja preminulih i novozaraženih virusom korona.

Nezvanično, najavljeno je popuštanje mera. To znači da bi delovi kafića i restorana koji se nalaze u zatvorenom prostoru, od subote 8. maja mogli biti otvoreni. Prema merama koje su trenutno na snazi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dozvoljen je rad ugostiteljskih objekata, ali samo u baštama ili putem šalterske prodaje.

. On je rekao da će kafići i restorani biti otvoreni 8. maja ako se epidemiološka dovoljno popravi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio eventualno popuštanje mera, rekavši da će se razmotriti da li da se od 7. maja otvore restorani zbog bolje epidemiološke situacije.

Prema jučerašnjim podacima, situacija sa virusom korona juče se blago pogoršala, a zabeleženo još 1.402 slučajeva infekcije, dok su preminule još 22 osobe. To je oko 200 slučajeva više nego prethodnog dana. Međutim, očekuje se da broj zaraženih uskoro opadne na trocifren broj, dok je poslednjih meseci taj broj bio konstantno po više hiljada.

Takođe, masovna vakcinacija je smanjuje broj novozaraženih. U Srbiji je do sada dato 3.661.516 doza vakcina protiv korona virusa, a obe doze primilo je 1.604.760 građana.

Vakcinacija u nekim tržnim centrima je već počela, a predsednik Srbije je danas rekao i da su već napravljeni sporazumi po kojima će građani Srbije bez PCR testa putovati u Grčku i Mađarsku, kao i da se radi na sporazumima sa Egiptom i Turskom.

Najava predsednika Vučića da će svi koji se budu vakcinisali bar jednom dozom do 31. maja dobiti još po 3.000 dinara ohrabriće još veći broj ljudi da se uključe u imunizaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.