DNK TRAGOVI POSLATI NA ANALIZU: Ukoliko se poklope, istražitelji su NA KORAK OD UBICE spaljene porodice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2021, 10:01

DNK TRAGOVI POSLATI NA ANALIZU: Ukoliko se poklope, istražitelji su NA KORAK OD UBICE spaljene porodice!

Ubice Đokića nemaju policijski dosije, ovo im je prvi zločin?

Istražitelji su na mestima gde su nađena tela porodice Đokić i njihov zapaljeni automobil "pasat" pronašli DNK tragove, koji su poslati na analizu u Nacionalni kriminalističko-tehnički centar, i svi ti tragovi se trenutno upoređuju sa biološkim tragovima koji se već nalaze u bazi NTKC.

Ukoliko ne dođe do poklapanja tragova izuzetih sa mesta zločina i tragova iz baze, to može da znači >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da ubica vlasnika menjačnice Gorana Đokića (57) iz Aleksinca, njegove žene Gordane (56) i ćerke Lidije (25) nije ranije hapšen.

- Forenzičari su danima pregledali teren u selima Tešica i Moravac, gde su nađeni spaljeni auto i tela, i uzimali sve moguće tragove. Naruku im je išlo što je vreme bilo suvo, pa su mogli nesmetano da uzimaju dokaze jer ih kiša nije uništila - navodi se.

- Navodno je pronađeno više DNK profila. Ti tragovi su poslati na analizu. Naime, naša policija ima bazu DNK profila u kojoj se nalazi svi biološki tragovi izuzeti sa mesta zločina i biološki tragova ranije hapšenih osoba. Ukoliko se materijal nađen u Tešici i Moravcu ne poklopi s nekim od materijala iz baze, to znači da ubica ili nije ranije hapšen, niti je vršio krivična dela, ili da jednostavno nađeni DNK profili uopšte ne pripadaju ubici. Naš izvor objašnjava da je malo verovatno da počinilac trostrukog ubistva nije ostavio baš nikakav trag za sobom.

- Nije nemoguće da je nosio rukavice prilikom izvršenja krivičnog dela, ali DNK može da se izoluje i na mnogo drugih načina. Recimo, iz pljuvačke, vlasi kose, opuška cigarete i slično - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da u Srbiji baza DNK podataka postoji od 2000. godine. U dosadašnjoj istrazi ispitano je više desetina rođaka, prijatelja, ali i meštana Aleksinca i okolnih sela.

- Svi oni su prošli poligraf, te je utvrđeno da nemaju nikakve veze sa ubistvom porodice Đokić. Inspektori su došli i do muškarca koji je osuđen zbog napada na Gorana, a pokazalo se da ni on nema nikakva saznanja o zločinu. Njega su čak četiri puta saslušavali - podseća izvor Kurira. Kao mogući motiv zločina pominje se koristoljublje, jer je Goran u autu imao veću svotu novca u evrima, ali i dugovi.

- Priča se da je Goran davao pare na kamatu, ali i da su mu dužnici u zalog ostavljali njive, firme i automobile. Navodno, policija je došla do imena nekih od njegovih dužnika, njih petnaestak, a suma koju su mu ukupno dugovali navodno je između 200.000 i 300.000 evra - kaže izvor.

Meci u glavu i srce

Obdukcija tela porodice Đokić pokazala je da su svi ubijeni iz vatrenog oružja u noći između 26. i 27. septembra na mestu na kom su tela i nađena 2. oktobra. - U Goranovoj glavi pronađen je zaglavljeni metak i on je ubijen hicem u glavu. Njegove žena i ćerka ubijene su hicima u grudi, direktno u srce i glavu. Ostalo je nejasno zašto je ubica ženama pucao direktno u srce, a Goranu samo u glavu - kaže izvor upućen u istragu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.