DJB podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i više osoba zbog finansijskih transakcija sa medijima

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i više osoba zbog finansijskih transakcija sa medijima

Pokret Dosta je bilo (DJB) podneo je danas krivičnu prijavu protiv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, generalnog direktora Telekoma Srbije Predraga Ćulibrka, novog vlasnika televizija Prva i O2 Srdjana Milovanovića i "drugih nepoznatih osoba" zbog sumnje da su "delujući kao organizovana kriminalna grupa zloupotrebili svoje položaje odgovornih lica i naneli štetu gradjanima Srbije u iznosu od 180 miliona evra".

U >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prijavi koju su Tužilaštvu za organizovani kriminal podneli poslanici Dosta je bilo, Saša Radulović i Branka Stamenković se navodi da je Telekom Srbija krajem oktobra i početkom novembra kupio privredno društvo "Kopernikus technology doo Beograd" u vlasništvu Srdjana Milovanovića, za iznos od 200 miliona evra iako je po navodima DJB, vrednost te firme "barem deset puta manja".

"Iznos koji je uplaćen na račun ofšor kompanije 'Kopernikus Corporation Cyprus', osnovane u julu 2018. godine na Kipru i čiji je vlasnik upravo Srdjan Milovanović, biva odmah potom iskorišćen za kupovinu televizija sa nacionalnom frekvencijom, Prve i O2, u vrednosti od 180 miliona evra, a za potrebe SNS-a", navodi se u prijavi.

Ocenjujući da je medijski mrak "glavni instrument vlasti predsednika SNS-a", DJB je optužio Vučića da je "na očigled svih, uz pomoć direktora Telekoma i vlasnika Kopernikusa, uzeo državne pare za stranačke potrebe".

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je juče da je po saznanjima tog resora, kupovina televizija O2 i Prva obavljena u skladu sa zakonom.

On je za Radio-televiziju Vojvodine rekao i da "strogo formalno" gledano, Telekom Srbija nema veze sa kupovinom dve televizije sa nacionalnom frekvencijom.

Telekom je početkom novembra ove godine kupio "Kopernikus Technology", drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji za nešto manje od 200 miliona evra.

Direktor Telekoma Predrag Ćulibrk je nedavno izjavio da će ta kompanija u kojoj država ima udeo od 58,1 odsto nastaviti da kupuje kablovske operatore, što je deo razvojne stratregije.

Grčka kompanija Antena grupa postigla je dogovor sa preduzetnikom Srdjanom Milovanovićem o preuzimanju 100 odsto osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori.

U vlasništvu kompanije Antena grupa nalaze Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i tri portala Prva.rs, O2tv.rs i B92.net.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Poslanici DJB podneli krivične prijave zbog Kopernikusa

Izvor: RTS, 07.Dec.2018

Poslanici pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović i Branka Stamenković podneli su krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje za zloupotrebu položaja u kupovini KDS Kopernikus i učinjenu štetu građanima Srbije u iznosu od 180 miliona evra. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.