DIŽU RUKE UVIS, bacaju puške, predaju se! Pobunjenicima je rata preko glave, a one NAJZADRTIJE čeka OVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2018, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIŽU RUKE UVIS, bacaju puške, predaju se! Pobunjenicima je rata preko glave, a one NAJZADRTIJE čeka OVO

Opšta predaja pobunjenika u Dari

Pobunjeničke snage iz dva grada u Dari započele su predaju svog naoružanja sirijskoj vojsci u severozapadnom delu pokrajine.

Pročitajte i:

Prema vojnom izveštaju iz Dare, Slobodna sirijska armija (FSA) je počela da predaje svoje teško i srednje oružje sirijskoj vojsci u gradovima Inkil i Jasim. U procesu pomirenja, pobunjeničke snage moraju predati svoje teško i srednje oružje pre nego što ih vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << amnestira.

Kada se ovo teško i srednje oružje u potpunosti preda, sirijska vlada će početi sa transportom pobunjenika koji nisu voljni da se pomire ka severnim provincijama Sirije.

Inkhil & Jasim cities in #Daraa north western CS, start today handing over their heavy & meduim weapons to the #SAA forces.#Syria #SyrianArmy #SyrianArabArmy #وأد_الفتنة

— Sohayb Masri (@Sohayb_Masri1) July 14, 2018

Većina pobunjenika se složila s tim da se pomire u Inkilu, tako da će verovatno samo najradikalniji biti prebačeni u severnu Siriju.

Vesti iz Dare pročitajte OVDE.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.