DISKRIMINISANI SMO VAŠOM KSENOFOBNOM IZJAVOM: Zajednica Srba, oštro osudila reči austrijskog kancelara

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 16:29

"DISKRIMINISANI SMO VAŠOM KSENOFOBNOM IZJAVOM": Zajednica Srba, oštro osudila reči austrijskog kancelara

Srbi iz Forarlberga podvlače da do danas nije dokazano da migrantsko poreklo ima medicinske veze sa rastućim brojem infekcija u Austriji

Zajednica Srbi iz Forarlberga osudila je jučerašnju izjavu austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, kojom je najavio oštre mere prilikom ulaska u Austriju tokom božićnih praznika, a koje bi se posebno odnosile na osobe koje su u svojim zemljama porekla provele leto i onda unele korona virus u Austriju.

- Mi kao srpska zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Forarlbergu osećamo se diskriminisano vašim polarizujućim govorom, posebno što se čini da je on zasnovan na čistoj spekulaciji i nema nikakvu naučnu osnovu. Činjenica da vaša izjava sadrži ksenofobne aspekte ukazuje da su povratnici sa odmora strašnu pandemiju doneli u Austriju što ne odgovara medicinskim činjenicama, a to je i vama poznato - navodi se u pismu kancelaru.

Ukazuje se da takve izjave nisu politički korektne, a i izazivaju mržnju prema strancima u vreme u kojem je otvoreno i šarenoliko austrijsko društvo već dovoljno napadnuto.

.

- Pošto ste u vašem politički nekorektnom izlaganju posebno okrivili povratnike sa odmora, a time ljude migrantskog porekla, za širenje pandemije, molimo vas da razjasnite na koja naučna saznanja se oslanja ta izjava, kao i koliko je osoba iz jugoistočne Evrope, sa i bez austrijskog državljanstva, samo na osnovu svog boravka u tom regionu, doprinelo novom izbijanju ili rastu zaraze - navodi se u pismu.

Pored toga oni traže i da se saopšti kako se virus širio Austrijom nakon brojnih apres-ski žurki.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.