DIREKTOR CRNOGORSKE TAJNE SLUŽBE OTVARA KARTE: Otkriće se strogo čuvane informacije Milove tajne policije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 17:44

DIREKTOR CRNOGORSKE TAJNE SLUŽBE OTVARA KARTE: Otkriće se strogo čuvane informacije Milove tajne policije

Po dolasku na dužnost direktora ANB kaže da je stekao nepokolebljiv zaključak da je Agencija postupala u cilju interesa određene političke strukture.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacional bezbednost Crne Gore, Dejan Vukšić, izjavio je danas da će nakon sednice skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, javnost upoznati sa imenima onih koji su nezakonito praćeni i prisluškivani.

Vukšić je u intervjuu za podgoričke medije rekao da su službenici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ANB-a samostalni u svom radu, ali da postupaju po instrukcijama direktora agencije.

- Tako da za sve nezakonitosti koje se utvrde da su učinjene po nalogu direktora, direktor treba za to da snosi punu odogovornost i da objasni motive davanja takvih naloga. U konkretnom slučaju posedujem dokaze koji ukazuju na osnovu čijeg naloga je postupano u radnjama koje ocenjujem kao nezakonite - rekao je Vukšić, kojeg je premijer Zdravko Krivokapić predložio za direktora crnogorske tajne službe.

Vukšić je potvrdio da u ANB-u gotovo da "nije zatekao" sužbenike srpske nacionalnosti, kojoj i sam pripada.

Sa druge strane, raduje ga da Agenciju čini ogroman broj pravih "čistih" profesionalaca koji će biti "osveženi" novim snagama sa ciljem vraćanja ugleda Agencije.

Tokom 20-tak dana rada u Agenciji, kaže, svakodnevno nailazi na postojanje većih ili manjih nezakonitosti, o čemu vodi evidenciju i sprovodi kontrolu.

A jedna od eventualnih nezakonitosti je i postojanje službenih legitimacija i oružja ANB-a kod osoba koje za to nemaju uporište u zakonu.

Komentarišući fotografije Vukušića u javosti sa sa biznismenom Miodragom Davidovićem, zastupanje Marka Bata Carevića i Srpske pravoslavne crkve, Vukšić kaže da se sa Davidovićem sreo samo jednom.

A kao advokat je zastupao brata predsednika budvanske opštine Marka Carevića i Mitropoliju crnogorsko primorsku u više predmeta.

Dodao je da sve to neće, niti može da optereti njegov rad na čelu ANB.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.