DIREKTOR BOLNICE U KABULU DEJAN PANIĆ: To je samoubilački napad! Ima mrtvih i ranjenih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2022, 20:39

DIREKTOR BOLNICE U KABULU DEJAN PANIĆ: "To je samoubilački napad!" Ima mrtvih i ranjenih!

Eksplozija odjeknula pored međunarodnog aerodroma

Najmanje četvoro ljudi je poginulo, dok je 25 povređeno kada je danas bombaš samoubica aktivirao eksploziv u kompleksu Ministarstva unutrašnjih poslova u avganistanskoj prestonici.

Eksplozija je odjeknula popodne oko 13.30 časova po lokalnom vremenu u kompleksu Ministarstva unutrašnjih poslova na glavnom putu pored međunarodnog aerodroma u Kabulu, dok su se radnici i posetioci molili u džamiji, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << AP.

Portparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Abdul Nafi Takor rekao je da je eksplozija odjeknula tokom molitve, kao i da su četiri vernika poginula, a da je 25 ranjeno. Italijanska nevladina organizacija za pomoć u hitnim slučajevima koja vodi bolnicu u Kabulu saopštila je da je počela da prima pacijente oko 14 časova po lokalnom vremenu sa povredama i opekotinama.

- Neki od ranjenih prijavili su da su videli čoveka kako detonira napravu. To je samoubilački napad - rekao je direktor bolnice Dejan Panić. Još uvek niko nije preuzeo odgovornost za ovaj incident, navodi AP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.