DETALJI UBISTVA U GADŽINOM HANU! Otišli da love divlje svinje, muškarac UPUCAN U BUTINU - izdahnuo do bolnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 16:21

DETALJI UBISTVA U GADŽINOM HANU! Otišli da love divlje svinje, muškarac UPUCAN U BUTINU - izdahnuo do bolnice

Prema saznanjima, nesreća se dogodila na potezu između Donjeg Dušnika, Sopotnice i Kaletinca u toku lova na divlje svinje.

Lovac P.M. (53), koji je preminuo danas oko 12 časova nakon ranjavanja u lovu u ataru ovog sela u opštini Gadžin Han, pogođen je hicem iz lovačke puške u butinu, a iskrvario je na putu do Zadravstvene stanice u Donjem Dušniku.

Kobni hitac, kako se osnovano sumnja, ispalio je drugi lovac koji je sa P.M. bio u lovu na divlje svinje. Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvim nalazima istrage u pitanju je nesrećni slučaj, ali će tačan i zvaničan uzrok stradanja biti poznat pošto policija i nadležno tužilaštvo obave uviđaj i ispitaju sve okolnosti.

"Bio je dobar čovek"

U Lovačkom udruženju "Zaplanje" kažu da su obavešteni su o tragediji, ali nemaju bliže informacije o okolnostima pod kojima se desila

- Od strane MUP-a sam obavešten o nesrećnom događaju. Prvo sam dobio informaciju da je jedan od lovaca ranjen u nogu, a potom da je podlegao povredama. Druge okolnosti mi nisu pozate. Poznavao sam nastradalog lovca i mogu da kažem da je bio i dobar čovek i sve u najboljem kontekstu - kaže Boban Cvetković, predsednik LU "Zaplanje" iz Gadžinog Hana.

On kaže da se nesreće u lovu dešavaju uprskos svim upozorenjima da se povede maksimalna bezbednost.

- Upozorenja na bezbednost su neprekidna, od preuzimanja lovačkih dozvola pa nadalje i svi lovci ih znaju. Obavezno je nošenje fuorescentnih prsluka ili kačketa koji omogućavaju uočavanje lovaca. Takođe, jedno od glavnih pravila je da se ne puca dok se ne vidi u šta se puca. Ipak, uprkos svim upozorenjima tragedije se dešavaju. Ovo je velika tragedija - kaže Cvetković.

Lekari su mogli samo da konstatuju smrt

Kako se nezvanično saznaje, ranjeni lovac P.M. je hitno transportovan do Zdravstvene stanice u Donjem Dušniku, ali tamo su lekari mogli samo da konstatuju smrt jer je iskrvario. Kuršum je po svemu sudeći povredio butnu arteriju, usled čega je došlo do obilnog krvarenja. U ZS Donji Dušnik nisu mogli da kažu ništa o ovom događaju.

- Zasada ne smemo da damo nikakva saopštenja - rečeno je u ZS Donji Dušnik.

Uviđaj na licu mesta izvršili su pripadnici policije i zamenik Višeg javnog tužilaštva u Nišu, koji utvrđuju sve okolnosti ove tragedije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.