DETALJI KRVAVOG PIRA KOD NEGOTINA: Komšiji (71) hicem iz lovačke puške razneo glavu posle spora oko ograde

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 07:39

DETALJI KRVAVOG PIRA KOD NEGOTINA: Komšiji (71) hicem iz lovačke puške razneo glavu posle spora oko ograde

D. R. (82) vrebao je J.N. sa zida svoje dvorišne ograde od kamena, sa bodljikavom žicom na vrhu, a onda se začuo pucanj

D. R. (82) iz sela Dušanovac kod Negotina uhapšen je zbog sumnje da je lovačkom puškom ubio prvog komšiju J. N. (71). D. R. se tereti da je ispalio dva hica u J. N. u glavu zbog spora oko ograde. J. N. je preminuo na licu mesta, a D. R. je posle zločina otišao u policiju i predao se.

Zločin se dogodio u Dušanovcu u subotu oko 19.30, u dvorištu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kuće J. N. Ljubiša Đorđević, zet ubijenog, kaže da je prizor na mestu zločina bio stravičan.

- Moja sestra Marica, supruga J. N., došla je kod nas po povratku iz sela. Pozvali smo je da jedemo višnje. Nije se dugo zadržala i oko 19:15 krenula je kući, koja je na oko dve stotine metara od nas. Nije prošlo ni pet minuta kada se vratila usplahirena. Rekla nam je da je videla J. N. kako leži u dvorištu bez svesti i pozvala nas da odemo tamo. Kada sam ušao u njihovo dvorište, ugledao sam stravičan prizor - kaže Đorđević i dodaje:

- Od glave nije ostalo ništa. Mozak mu je bio prosut na sve strane. Glava mu je bila u lokvi krvi sva raskomadana. U prvi mah mislili smo da je na njega nasrnuo pas pitbul, ali kada je stigla policija, saznali smo da je ubijen - kazao je komšija.

Prema priči Đorđevića, a kako je kasnije rekonstrukcijom utvrđeno, ubica je vrebao komšiju sa zida svoje dvorišne ograde od kamena, sa bodljikavom žicom na vrhu.

- Stajao je na merdevinima sa lovačkom pučkom u rukama, a u trenutku kada je J. N. prišao najbliže, do kapije svog dvorišta da zalije cveće, nije premišljao i opalio je hitac na komšiju. Krupna sačma zasula je J. N. po ramenu. Shvatiši da komšija želi da ga ubije, pokušao je da pobegne u kuću. Međutim, D. R. nije odustajao. Skočio je sa ograde i ušao u dvorište. Drugim hicem pucao mu je u glavu. Potom se mirno udaljio.

Đorđević objašnjava da je zločinu je prethodila prepirka komšija oko međe.

- J. N. je nasledio kuću i okućnicu od tasta. Tek nedavno D. R. je zamerio da mu je zauzet deo placa. J. N. se nije svađao, pozvao je geometra i utvrdio među. Potom je pozvao majstore da pomere njegovu ogradu. Međutim, komšiji ni to nije bilo dovoljno - navodi izvor.

Kristijan, sin ubijenog, inače lekar u Zdravstvenom centru u Negotinu, kaže da je za tragediju saznao od majke.

- Žena i ja smo odmah seli u kola i došli u Dušanovac. Tamo nas je dočekala ekipa Hitne pomoći i tada sam saznao za stravičnu istinu - kaže Kristijan.

Prema prvim saznanjima iz istrage, Radučić je priznao zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati, a potom će biti predat u Više javno tužilaštvo u Negotinu. Sahrana ubijenog održaće se u utorak u 13 časova na lokalnom groblju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.