DETALJI EKSPLOZIJE KOJA JE ODNELA 63 ŽIVOTA: Žena mi stalno pada u nesvest, više ne može da govori (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DETALJI EKSPLOZIJE KOJA JE ODNELA 63 ŽIVOTA: ''Žena mi stalno pada u nesvest, više ne može da govori'' (VIDEO)

Mirvais Elmi, mladoženja na čijem venčanju je poginulo više od 60, a ranjeno preko 180 ljudi u napadu bombaša-samoubice, kaže da je izgubio nadu u bolju budućnost posle krvoprolića koje je igrom slučaja preživeo sa svojom suprugom.

U napadu su poginuli Elmijev rođeni brat i veliki broj članova šire porodice i prijatelja.

- Moja familija i moja supruga su u šoku. Ona ne može ni da govori. Stalno se trese i ima nesvestice. Ja sam izgubio nadu u bolju budućnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Poginuli su mi brat, rođaci i prijatelji. Nikad više u životu neću biti srećan. Nemam snage ni da idem na sahrane poginulima. Nemam snage, slab sam. Znam da ovo neće biti poslednja patnja u Avganistanu i da će se nesreća nastaviti - rekao je Elmi.

Mladin otac je izjavio da je u eksploziji poginulo 14 članova njegove porodice. Svedoci navode da je bombaš-samoubica aktivirao eksploziv kad je bio blizu bine oko koje se nalazio veliki broj žena i dece.

Krvoproliće se dogodilo u trenutku kad su SAD i talibani blizu postizanja dogovora koji bi mogao da vrati mir u zemlju gde građanski rat traje godinama. Naime, SAD su spremne da povuku trupe iz Avganistana u zamenu za to da se talibani obavežu da će prisustvovati mirovnoj konferenciji s legalno izabranim vlastima u Kabulu.

Predsednik Avganistana Ašraf Gani je posle napada održao hitan sastanak s bezbednosnim službama kako bi se pronašlo rešenje za sprečavanje ovakvih napada u budućnosti. S obzirom na to da je napad izvršio avganistanski ogranak Islamske države, male su šanse da će u ovoj zemlji u dogledno vreme zavladati potpuni mir.

Bridegroom whose wedding was targeted by a suicide bomber in Kabul says he has "lost hope" after the attack which was claimed by ISIS.

Mirwais Elmi said his bride survived but relatives were among the 63 people killed. #Afghanistanhttps://t.co/9PFGx26LSg

— Queen's Park Media (@ThisQueensPark) August 19, 2019

Munir Ahmad, jedan od gostiju na svadbi, opisuje užas koji je nastao u trenutku: - Gosti su plesali i slavili, svi su bili veseli i smejali se. Onda je odjednom došlo do eksplozije. U trenutku je nastao totalni haos. Svi su vrištali i plakali za svojim najmilijima - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.